Şehirlerarası otobüse nasıl binilir?
Biletinizi yazdırmanıza gerek yok. PNR numaranızı ve kimlik kartınızı kullanarak otobüse binebilirsiniz. Otobüse binerken veya gerektiğinde PNR numaranızı ve kimlik kartınızı görevliye gösterin. Gösterilen bilgilerin doğruluğu onaylandıktan sonra otobüse binme işlemi tamamlanır.
Otobüse binerken nasıl davranmalıyız?
Yolcular otobüslerdeki sıra numaralarına dikkat etmelidir. Yolculuk sırasında yüksek sesle konuşmak, yolcuları ve şoförü rahatsız etmek veya sinirlendirmek yasaktır. Yolcular yolculuk sırasında araçlardaki koltuklara oturmalı, ayaktaki yolcular ise korkuluklara tutunmalıdır.
Otobüse binerken ne gerekli?
6- Kimlik ve Bilet Kontrolleri: Otobüslere binerken sürücü veya görevli tarafından kimlik ve bilet kontrolü yapılabileceğinden, yolculuk boyunca kimliğinizi ve biletinizi yanınızda bulundurun. 7- Molalarda ihtiyaçlarınızı giderin: Otobüs yolculuklarında genellikle molalar olur.
Otobüse binerken hangi kapıdan girilir?
5) Otobüslerimize binerken ön kapıyı, inerken orta ve arka kapıları kullanınız.
Otobüste en iyi yer neresi?
Sürücünün arkasındaki 1, 2, 3 ve 4 numaralı koltuklar: Sürücünün hemen arkasındaki koltuklar daha fazla bacak mesafesi sunar ve önünüzde kimse olmadığı ve kimse koltuğunu geriye yaslamadığı için rahattır. Yola bakmayı seviyorsanız, bu koltuklar tam size göre.
Uzun yol otobüsleri kaç saatte bir mola verir?
Yasaya göre, uzun mesafeli rotalarda otobüsler veya ticari araçlar her 4,5 saatte bir mola vermek zorundadır. Bu molalar genellikle 15 ila 30 dakika arasında sürer.
Toplu taşıma araçlarına binerken nelere dikkat etmeliyiz?
Toplu taşıma araçlarında uyulması gereken kurallar: Otobüslerimize binerken ön kapı, inerken ise orta ve arka kapılar kullanılır. Otobüs durakları hariç, yolcu alıp indirmek yasaktır. Otobüs duraklarında, otobüsün çantalara ulaşamayacağı şekilde durmak, çünkü bu durum genel trafik akışını olumsuz etkiler.
Otobüs yolculuğu nasıl rahat geçer?
Rahat, eğlenceli ve konforlu bir otobüs yolculuğu için 10 sır. Otobüs biletleri ilk dört sıradan alınmalı… Bagajlar ön tarafa konulmalı… Seyahat gece yapılmalı. … Boyun yastığı olmalı… Her molada dışarı çıkılmalı… Pencereye yakınlık tercih edilmeli. … Esnek ve rahat kıyafetler giyilmeli. … Koşu ayakkabıları tüm olasılıklar göz önünde bulundurularak yapılmalıdırDaha fazla makale…•1 Ocak 2023
Araç içinde yolculuk yaparken nelere dikkat etmeliyiz?
Güvenli bir seyahat deneyimi için aşağıda sıralanan noktalara dikkat etmeniz önemlidir: 1- Emniyet kemeri. … 2- Trafik kurallarına uyun. … 3- Dikkat dağıtacak nesnelerden uzak durun. … 4- Arabanızın bakımını yapın. … 5- Doğru kıyafetleri seçin. … 6- Yanınıza almanız gerekenler. … 7- Mola verin.
Otobüste en rahat nasıl uyunur?
Otobüste rahat hissetmek için kişisel eşyalarınızı da yanınıza almalısınız. Yumuşak bir boyun yastığı veya seyahat yastığı kullanmak başınızı ve boynunuzu destekleyerek daha iyi uyumanıza yardımcı olabilir.
Otobüse binme yaşı kaç?
8. 6 yaşından küçük çocuklar ücretsiz seyahat eder. 6 yaş ve üzeri çocuklardan ücret alınır.
Otobüse binmeden önce ne yenir?
Zeytin, peynir, yumurta ve domates gibi besinler konforlu bir yolculuk için idealdir. Özellikle yumurtanın tok tutma etkisi yolculuğun daha keyifli geçmesine katkı sağlar. İsterseniz yolculuktan önce sandviç şeklinde besleyici bir alternatif de hazırlayabilirsiniz.
Taşıtlara ne taraftan binilir?
Araçlara her zaman aracın sağ kapısından girip çıkmalısınız. Araçta ayakta durmamalı ve ellerinizi, kollarınızı veya başınızı pencerelerden dışarı uzatmamalısınız.
Otobüse terlikle binilir mi?
Zorunludur. Ayakkabının arkası düz olmamalı ve araç çıplak ayakla veya terlikle sürülmemelidir.
Otobüse biletsiz binilir mi?
YOLCU BİLETLERİ VE ÜCRETLER Bilet olmadan yolcu taşımacılığı yapılamaz. Ücretler ve taşıma çizelgeleri işyerlerinde, terminallerde ve bilet satış noktalarında açıkça sergilenmelidir. Taşıma şirketleri Bakanlık tarafından onaylanan tarifelere uymalıdır. Belirlenen tarife çizelgelerini aşan hiçbir ücret talep edilemez.
Otobüs bileti olmadan otobüse binilir mi?
Ülke içinde otobüsle seyahat edenlerin otobüse binmeden önce bilet yazdırmalarına gerek yoktur. Otobüs şirketleri genellikle biletinizi mobil uygulamaları veya diğer elektronik yöntemlerle doğrulayabilir.
Otobüs bileti aldıktan sonra ne yapılır?
Otobüs biletinizi satın aldıktan sonra, size bilet bilgilerinizi içeren bir e-posta ve SMS göndereceğiz. Biletinizi yazdırmak isterseniz, seyahat gününüzde otobüs durağına gittiğinizde şirketin bilet ofisinden yazdırabilirsiniz.
Otobüste hangi kapıdan inilir?
8. Araçlara biniş ön kapıdan, iniş ise orta ve arka kapılardan yapılmalıdır. 10. Kalkış ve durma noktalarında araçların önünde ve arkasında sollama yapmak tehlikelidir. Otobüsün dışındayken aracın manevra ve hareket alanını göz önünde bulundurarak otobüsten uzak durun.
Otobüste hangi numaralar teker üstü?
Otobüslerde genelde arka kapının sonundaki koltuktan sonraki iki koltuk tekerleklere denk gelir. Emniyetli olması açısından buna 3. diyelim. Bu durumda kapının sonundaki koltuk ve en arkadaki 2 sıra oturmaya müsaittir. Ön kısım otobüs modeline göre değişmekle birlikte genelde 3. ve 4. sıralar tekerleklere denk gelir.