İçeriğe geç

Wordte Nasıl Çizgi Çekilir

Wordde satır çizgisi nasıl yapılır?

Ekle sekmesindeki Çizimler grubunda Şekiller’e tıklayın. Çizgiler altında istediğiniz çizgi stiline tıklayın. İşaretçiyi belgede basılı tutun, başka bir konuma sürükleyin ve ardından fare düğmesini bırakın.

Word’de çizim nasıl çizilir?

Belgenizde çizim oluşturmak istediğiniz yere tıklayın. Ekle sekmesinde, Çizimler grubunda Şekiller’e tıklayın. Bir çizim şekli ekledikten sonra görünen Biçim sekmesinde şunları yapabilirsiniz: Bir şekil ekleyin.

Üst çizgi nasıl yapılır word?

Biçimlendirmek istediğiniz verileri içeren hücreleri seçin. Hücreleri Biçimlendir iletişim kutusu başlatıcısına tıklayın. İpucu: Ctrl+5 tuşlarına da basabilirsiniz. Hücreleri Biçimlendir kutusunda, Efektler altında Üstü Çizili’ye tıklayın.

Word alt çizgi nasıl yapılır?

Aşağıdakilerden birini yapın: Basit bir alt çizgi uygulamak için Ctrl+C tuşlarına basın. Yazı Tipi iletişim kutusu başlatıcısını seçin. Farklı bir alt çizgi stili seçmek için Alt Çizgi Stili’ni seçin.

Word’te nasıl çizgi çekilir?

Çizgiyi, fareyi tuval üzerine tıklayıp sürükleyerek çizin. İpucu: Mükemmel bir yatay veya dikey çizgi çizmek için, çizerken Shift tuşunu basılı tutun. Çizgi seçiliyken, şeritteki Şekil Biçimi sekmesinde Şekil Anahattı’nı seçin.

Uzun çizgi nasıl yapılır word?

Dosya sekmesinde Seçenekler’i seçin. Otomatik Düzeltme Seçenekleri ve Yazarken Otomatik Biçimlendir sekmelerinde Tamam’ı seçin.

Word kalem nerede?

Şeritteki Çizim sekmesinde, seçmek için bir kaleme dokunun. Word’de mürekkeple çizim yapmak için Yazdırma Düzeni’nde olmanız gerekir. Çizim sekmesi gri renkteyse ve bir kalem seçemiyorsanız, Görünüm sekmesine gidin ve Yazdırma Düzeni’ni seçin. bir çalışma yüzeyi ekleyin; ardından çizim yapmak için bir kalem seçebilirsiniz.

Word çizgi nasıl silinir?

Silmek istediğiniz çizgiyi, bağlayıcıyı veya şekli tıklayın ve ardından Delete tuşuna basın. İpucu: Birden fazla çizgiyi veya bağlayıcıyı silmek için ilk çizgiyi seçin, ardından diğer çizgileri seçerken Ctrl tuşunu basılı tutun ve ardından Delete tuşuna basın.

Word’de daire nasıl çizilir?

Bir oval veya daire çizin. Ekle sekmesinde Şekiller’e tıklayın. Temel Şekiller altında Oval’e tıklayın. Şekli, ovalin başlamasını istediğiniz yere tıklayıp sürükleyerek çizin. Bir daire çizmek için sürüklerken Shift tuşunu basılı tutun.

X̄ nasıl yazılır?

Ctrl tuşu klavyenin sol alt kısmında bulunur. Bu tuşu basılı tutarken Ctrl ve ardından V tuşuna basın. Bu, bilgisayarın herhangi bir yerine “x̄” karakterini eklemeyi kolaylaştırır.

Klavyede çizgi nasıl yapılır?

Windows işletim sistemi, orta çizgiyi (-) klavyedeki normal tuşlardan biri olarak sağlar. Orta çizgi oluşturmak için şu adımları izleyebilirsiniz: Klavyede “-” (çizgi) tuşunu bulun. Çizgi tuşuna basın ve orta çizgi sembolü görünecektir.

Yazıda alt çizgi nasıl yapılır?

Klavyede alt çizgi karakteri nasıl oluşturulur ve yazılır? Alt çizgi, klavyedeki belirli bir kombinasyon tuşu kullanılarak yazılır. Windows ve Mac işletim sistemlerinde, alt çizgiyi oluşturmak için Shift + Tire (-) tuşlarına aynı anda basabilirsiniz.

Word’de Çizim nasıl yapılır?

Ekle sekmesindeki Çizimler grubunda Şekiller’e tıklayın. Çizgiler altında aşağıdakilerden birini yapın: Hem eğri hem de düz parçalar içeren bir şekil çizmek için Serbest Biçim’e tıklayın.

Ctrl+M ne işe yarar Word?

Paragrafları hizala ve biçimlendirYapılacaklarBasılacaklarParagrafı sağa hizala.Ctrl+RParagrafı girintile.Ctrl+MParagraf girintisini kaldır.Ctrl+Shift+MARastgele girinti oluştur.Ctrl+T16 satır daha

Word’de orta çizgi nasıl yapılır?

Metin kutusuna sağ tıklayın, Metin Kutusunu Biçimlendir’e tıklayın, Renkler ve Çizgiler sekmesine tıklayın ve ardından Dikey Orta Çizgi düğmesine tıklayın. …Çizgi altında istediğiniz orta çizgi seçeneklerini seçin ve Tamam’a tıklayın.

Wordde eğik çizgi nasıl yapılır?

Bir eğri çizin. Ekle sekmesinde, Şekiller’e tıklayın. Çizgiler’in altında, Eğri’ye tıklayın. Eğrinin başlamasını istediğiniz yere tıklayın, çizmek için sürükleyin ve ardından eğriyi eklemek istediğiniz yere tıklayın.

Word hizalama çizgisi nasıl yapılır?

WordShift tuşunu basılı tutun, hizalamak istediğiniz nesnelere tıklayın, ardından Şekil Biçimi sekmesine tıklayın. Düzenle > Hizala > Seçili Nesneleri Hizala’ya tıklayın. Bu varsayılan olarak seçilidir. … Düzenle > Hizala’ya tıklayın, ardından istediğiniz hizalamaya tıklayın.

Word’de kalem nerede?

İnceleme sekmesine gidin ve Mürekkep Araçları ve Kalemler sekmesini görüntülemek için Mürekkeplemeye Başla’yı seçin.

Wordde line spacing nasıl yapılır?

Tüm belgeye çift aralık eklemek için Tasarım > Paragraf Aralığı’na gidin ve Çift’i seçin. İpucu: Belgenin yalnızca bir kısmını çift aralık eklemek için değiştirmek istediğiniz paragrafları seçin, Giriş > Satır ve Paragraf Aralığı’na gidin ve 2.0’ı seçin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir